Senior 60+ bordtennis

Den Danske Sangskat - vores skat. Årets fest i Senior 60+

Årets fest for 60+  ----Den danske sangskat – vores skat (62 deltagere – desværre havde vi fået  3 afbud i sidste øjeblik)

Temaet var i år ”Den danske sangskat – vores skat”, som er en metafor over den omtumlede periode fra tiden før H. C. Andersen, gennem vores egen tid fra barn til voksen krydret med revy, pigtråd, Giro 413, Pigekoret, Melodi Grandprix, Kim Larsen, Rasmus Seebach m.fl. Der er ikke meget ungdomsoprør i dette tema for os fra ”68-generationen”. Men en fredelig tid med kultur i lange baner og Dronningens Nytårstaler og en tid helt uden Facebook og andre sociale medier. Dengang der var posthuse, små mejerier med rigtige mælkedrenge (som bragte mælken ud), togene kørte til tiden, og der var lukkelove, så man ku’ holde fri, når man havde fri.

Gæsterne blev lukket ind præcis klokken 18 og Ole Dons havde sammensat lidt Giro 413 musik til at lægge en hyggelig klangbund under den forventningsfulde forsamling af bordtennisspillere og deres ledsagere. Vi fik så vores velkomstdrink af vores 2 søde værtinder Anne og Kirsten. Efter velkomst og et par praktiske bemærkninger købte vi drikkevarer i baren (og det funkede helt perfekt med Pierre som kyndig bartender) så vi var klar til at gå til bords som planlagt.

Forretten, som var røget laks med røræg og asparges var glimrende (men brødet under helt umuligt at håndtere med kniv og gaffel), og det var mad og service i det hele taget fra centrets restauratør. Efter forretten sang vi vores bordtennis-sang på melodien Finicoli Finicula med de 2 tenorer Uffe og Knud som forsangere. Og denne gang var vores heste blevet til bryggerheste (fra Flemmings stutteri). Og det er nemt at ombygge rensdyr til bryggerheste – de skal bare have en bajer ligesom Helmuths Ølhund. Og så var der klar til Knud og Helle og deres 50-års jubilæumshyldest til Jørn Hjortings ”De ringer – vi spiller”. Helle var den heldige som kom helt igennem til Knud, og de havde en meget morsom og autentisk husmodersamtale om livets små begivenheder. Da deres telefonflirt var forbi ønskede Helle at høre John Mogensens ”Der er noget galt i Danmark”, og det kunne vi heldigvis levere med en helt ny stjerne på stjernehimlen: Roar på guitar og os andre som fællessang.

Da vi havde spist hovedretten, som var flæskesteg med svær, kartofler med gammeldags rødkål og agurkesalat, fik vi omdelt Tommys nye sang til lejligheden. For at skræve over hele den danske sangskat havde Tommy produceret 8 vers på 7 af vores elskede melodier (bl.a. Carl Nielsen, Benny Andersen og Jeppe Aakjær). Uffe var forsanger, og det var han god til at klare, selv om det er svært at få os til at skifte melodi hele tiden. Og så var det jo fint, at vi sang et par af versene to gange, for at sangene kunne finde nåde for Uffes øren som forsanger. Så kom Ole Hebsgaard på banen og spillede to Kim Larsen sange som fællessange – og findes der en bedre måde at huske vores nationalskjald på end ved at spille og synge ”Papirklip” og ”Joanna” for fuld udblæsning.

Alle som bidrager til underholdningen får jo i øvrigt som altid en lille én, når de er færdige med deres underholdningsindslag – og i år var det kirsebærvin (Kijafa), som er en dansk specialitet, som det nok er nogle år siden vi drak os fulde i.

Flemming uddelte pokalen som årets 60+ 2018 til Tommy som altid er parat til at hjælpe med praktiske gøremål, når vi afholder turneringer og lignende. Hertil får Tommy prisen som årets 60+’er på grund af en stor indsats gennem flere år som en værdsat ressource omkring planlægning og afvikling af 60+ turneringer i DGI-regi. Derudover har Tommy ydet en heroisk indsats som sangskriver til vores årlige fester – dvs. skrevet flotte sange med indhold skræddersyet til vores efterhånden syv temafester – og senest sangen til aftenens fest.

Som optakt til desserten spillede Roar den elskede sang af Benny Andersen ”Om lidt er kaffen klar”, og vi sang med. Og så var dessert og kaffe klar – syltede frugter (pærer og ferskner) med råcreme. Det var peppet en smule op. Og så kom aftenens helt store overraskelse. Danmarks Radios pigekor kom på besøg og sang ”Nu Falmer Skoven Trindt Om Land”, som N.F.S. Grundtvig har lavet tekst til. Og koret var sørme 5 af vores egne dejlige tøser, og på grund af forfald fra pigekorets unge dirigent Phillip Faber måtte Lise træde til, og det gjorde hun på charmerende vis klædt i guld fra top til tå. Der var brune efterårsblade på gulvet og Marianne Lambert sang 1. solo. Pigerne blev bedt om at blive lidt til kirsebærvin og hyldest, og så gled det helt umærkeligt over i uddelingen af Josephine Baker prisen, som nu er uddelt som påklædningspris 7 gange. Og i år var der ingen tvivl – Lise skulle have den store hæder med diplom og banan, som i år var af plastik med lynlås med en skoleagurk inden i. Der var jo ikke mange rigtige bananer (kun "hårde bananer"), mens vi gik i skole i 50’erne, hvor vi spiste skoleagurker og drak Rich-kaffe. Bananskørtet som Kirsten havde på var udskiftet med en række skoleagurker på snor.

Og så sluttede middagsunderholdningen af med en hilsen til Færøerne, hvor Ulf kunne præsentere Færøernes nationalinstrument ”Et vædderhorn”. Han havde to røde tryllekufferter med - den ene fyldt med vædderhorn og den anden fyldt med ting, som kunne rasle og lave musik. Næsten alle mænd fik et vædderhorn og resten af selskabet noget som kunne rasle. Og så spillede vi sammen ”Der er et yndigt land” og ”When the Saints go marching in” Og det lød forbavsende godt, så Ulf må have været en fremragende musikpædagog, da han lærte små færøske børn at spille på vædderhorn, fordi deres forældre ikke havde råd til rigtige messingblæsere.

Og så var vi nået til aftenens højdepunkt. ”Mælkedrengene D&D” ankommer og indtager lokalet. Og vi fik danset, som vi plejer til deres vidunderlige musik fra gamle dage fra 60'erne og 70'erne, og hvor der denne gang var en masse sange fra den danske sangskat især Kim Larsen. Ja de kan nærmest spille alt og har i flere år været vores helt uundværlige festband. I år savnede vi dog Krølle som det tredje hjul i bandet, hvor han plejer at spille en mesterlig bas til nogle af numrene. Flemmings Brønshøj-juletræ som var udsmykket til hæder for Kim Larsen med alle hans platinplader på grenene, blev rullet frem og beundret. Og så var klokken blevet 24 og drengene takkede af og de fik hver overrakt en antik klar mælkeflaske med twist og en rød rose som tak for den dejlige musik.

Tak til alle for jeres medvirken til en minderig fest. 
De bedste hilsener 
Kirsten og Torben

Udskriv Email

Julesjov med tøseholdet

Julesjov med tøseholdet mandag den 10. december 2018

20 herlige 60+ damer var i mandags samlet til afsluttende julesjov.
Vi spillede, som det fremgår af billederne, en del "skæve" kampe - lidt rundt om bordet og efterfulgt med mad og takketaler m.m.

Specielt er det en stor fornøjelse, at det er utrolig sjældent, at der kommer en ny spiller på besøg, uden at hun bliver hængende. Det betyder, at man er fantastik god til at tage imod nye piger.

Udskriv Email

Invitation til 60+ fest den 9. november 2018

Invitation til fest i Grøndal MultiCenter fredag den 9. november 2018 kl. 18-24

Inviter din ledsager med til fest i bordtennisafdelingen Senior 60+ og få en god og hyggelig aften. Temaet er i år ”Den danske sangskat – vores skat” som er en metafor over den omtumlede periode fra tiden før H. C. Andersen, gennem vor egen tid fra barn til voksen krydret med revy, pigtråd, Giro 413, Pigekoret, Melodi Grandprix, Kim Larsen og Rasmus Seeback m.fl. Der er ikke meget ungdomsoprør i dette tema for os fra ”68-generationen”. Men en fredelig tid med kultur i lange baner og Dronningens Nytårstaler (HUSK at sende en hilsen til Grønland og Færøerne) og en tid helt uden Facebook og andre sociale medier. Dengang der var posthuse, togene kørte til tiden, og der var lukkelove, så man ku holde fri, når man havde fri.

Underholdningen skulle gerne bindes sammen af denne meget rummelige røde tråd og så selvfølgelig spædet op med den berømte danske hygge. Så tænk venligst en smule kreativt. Reserver aftenen, informer din ledsager og gå ikke glip af årets fest. Vi forventer at holde ud til midnat, og vi har fået tilsagn om et par timers live-musik – den verdensberømte duo D&D vil nemlig igen spille op til dans (vi håber selvfølgelig også på et enkelt nummer med 3D –Daniel, Davis and Daddy!).

Du skal bare møde op i spraglet tøj som i vores storhedstid i 60’erne. Hvis du har sjove påhit i dine gemmer vil det være sjovt. Men ellers skal du bare komme som du er ligesom i tante Marthas tid, hvor vi hver søndag hørte Giro 413 og rigtige mænd gik til fodbold i Parken.

Vi prøver at mobilisere alle kreative kræfter, så vi får lidt underholdning og en hyggelig aften, som vil minde os om, hvor dejligt livet stadig er, selv om vi ikke vinder VM i fodbold og onkel Trump huserer i det Hvide Hus.

Arrangementet afholdes i Cafeen i Grøndal MultiCenter på 1. sal med en lækker menu incl. kaffe til 250 kr./person. Drikkevarer betales særskilt.

Kl. 18-24 Middag, underholdning og dans.

Tilmeldingsfrist senest tirsdag den 30. oktober 2018 (vi sætter en tilmeldingsliste op i klublokalet)

Kærlig hilsen festudvalget

Udskriv Email

Bordtennis og havnerundfart

Bordtennis, samvær og oplevelser

Onsdag d. 20. juni 2018 var dagen for et helt nyt initiativ i BAT60+.

Gert J havde fået en god idé, og som tænkt, så gjort!  

Alle os, der har passeret de 60, og som både spiller bordtennis, nyder socialt samvær, OG som har dagene fri til at deltage i den slags J  – vi skulle da kombinere disse ting på fornemste vis. Og sådan en dag blev det!

Vi var i alt ca. 30 herrer og damer, der mødte op kl. 10 i Brønshøjs lokaler i Grøndalscentret, Kbh, og Gert var spilstyrer. I to timer spillede vi kampe (uden præmier) på kryds og tværs – både single og mix double – og Gert havde sat os sammen, så niveauet passede så godt som muligt.

Kl. 12 var der bad og omklædning efterfulgt af frokost i Andersens Madhus, også i Grøndalscenteret, og der var bestilt tre stykker smørrebrød til hver. Drikkevarerne dertil købte vi selv efter eget ønske. 

Men vi skulle jo netop også opleve noget andet sammen end bordtennis, så Gert havde booket en stor bus, der kunne transportere os ind til Nyhavn. Her skulle vi på kanalrundfart med Nettobådene. Man kunne ikke bestille pladser til en bestemt afgang på båden, så Gert, som havde købt og betalt billetterne, nåede at blive temmelig bekymret, da vi så en masse andre mennesker stige ombord før os. Selvom Nyhavn serverer godt øl mange steder, ville det nu have været ærgerligt, hvis ikke alle var kommet med om bord. Men alt gik som håbet, og den næste time blev vi sejlet rundt i Københavns havn og kanaler, mens en ung, entusiastisk herre underholdt med diverse oplysninger om de steder, vi passerede. En rigtig god tur - og selv vejret var med os!

Efter sejlturen kom bussen og hentede os igen, og kl 15.15 var vi tilbage ved Grøndalscenteret, hvor vi tog afsked med hinanden efter en dejlig dag.

Stor tak til Gert for initiativet, planlægningen og gennemførelsen – og ikke mindst for godt humør hele vejen igennem. Også en stor tak til alle de bordtennisspillere, som kom langvejs fra, for at være med til at gøre det til en rigtig god og hyggelig dag.

Alt i alt kan vi kun ønske os flere af den slags initiativer til forskelligt samvær med udgangspunkt i vores fælles passion, bordtennis.

/Jette Paulisen 22.06.2018

 

 

Udskriv Email