Senior 60+ bordtennis

Besøg fra svenske Falkenberg den 20.-21.3.2019 hos Brønshøj Bordtennis 60+

 

Deltagerne samlet og klar til kamp

For 7. gang mødtes veteranerne fra Falkenberg med 60+ spillere fra Brønshøj og enkelte fra Ballerup. Matchen afvikles 1 gang årligt på skift i Brønshøj henholdsvis i Falkenberg. I år var turen så kommet til Brønshøj.

Svenskerne havde lejet 2 minibusser til de 18 deltagere og ankom i god tid onsdag formiddag til Grøndal Multi Center. De gik straks igang med seriøs opvarmning, inden vi bød på frokost for alle deltagere. Ialt deltog 41 spillere.

Efter en gang smørrebrød gik vi igang med spillet, hvor spillerne var opdelt i 4 puljer med 4, 5 eller 6 kampe til hver.

Det gik rigtig godt for Brønshøjs bedste spillere i pulje 1, og de vandt med 15 - 5 over de svenske superveteraner, hvoraf der var flere tidligere svenske mestre imellem.

Svenskerne rejste sig dog ganske eftertrykkeligt i de øvrige puljer og da resultatet skulle gøres op stod der 58 - 42 i svensk favør. Der blev kæmpet indædt i alle kampe og det var ikke usædvanligt at flere kampe gik ud i 5 sæt.

Efter kampene tog svenskerne på hotel og de fleste mødtes senere til middag og fælles hygge i Grøndal Multi Center. Dejlig mad og vores lokale troubadur Krølle optrådte med sin guitar og sange der spændte fra svenske viser, Kim Larsen, Elvis, Dean Martin og sentimentale melodier så der ikke var et øje tørt.

Lidt hjernegymnastik skulle der også til for at løse en quiz med 11 spørgsmål om bordtennis og danske og svenske udtryk/slang. Det gav problemer men Tommy Anderson vandt med 8 rigtige efterfulgt af Tommy Persson med 7 rigtige. Igen svensk sejr.

Bjarne Coster præsenterer gaven sammen med kunstneren

Falkenberg overrakte i anledning af Brønshøjs 75 års jubilæum en akvarel collage malet af spilleren Hasse Karlsson med motiver af nogle af spillerne fra klubberne. En fantastisk flot gave som blev modtaget med begejstring. Hasse er en meget dygtig og anerkendt kunstmaler og iøvrigt en strålende bordtennisspiller som jeg fik mærket.

Næste dag galdt det LANDSKAMPEN.

Der skulle spilles tomandshold i 9 rækker med hver 2 singler og en double.

Topspillerne er i fuld gang

Jeg ved ikke helt, hvad der var spist inden kampene, men danskerne havde vist fået råt kød og stærke drikke, og med ild i øjnene lykkedes det at byde svenskerne op til "dans", og der blev kæmpet helt usædvanligt i alle rækkerne. Ingen ville give sig. Vi havde et hemmeligt våben, da vores 2 pigehold vandt deres rækker. Vores elitespillere vandt også, og i de øvrige rækker var der stor jævnbyrdighed. Fremhæves skal en af de allersidste kampe mellem vores John Hansen og Falkenbergs Rolf Johansson. Ingen ville give sig, og boldene gik over 30-35 gange før pointet var hjemme. Det blev selvfølgelig en 5-sætter, og John vandt med knebne 15-13. Godt det ikke var bedst af syv sæt, for så var de næppe kommet hjem, inden det var blevet nat.

Det samlede resultat blev en sejr til Brønshøj på 5-4.

Pokaloverrækkelse

Der blev afsluttet med frokost, og den fine vandrepokal (med motiver fra dansk/svenske-slaget ved Køge Bugt i 1677) blev overrakt af Tommy Lindskog til Gert Jørgensen.

Næste match blev aftalt til 18.-19. marts 2020 i Falkenberg.

Alle resultater er udsendt separat til deltagerne, og øvrigt kan man se det svenske referat og resultaterne på Falkenberg Bordtennis' hjemmeside (falkenbergsbtk.com). 

Skrevet af Jørgen Jensen

Udskriv Email

Klubmesterskaber 60+ 2018

Den 13. marts 2019 blev klubmesterskabet for året 2018 afviklet for 60+-spillere. Der var tilmeldt 13 A-spillere, 7 B-spillere, 15 C-spillere og 8 D-spillere. Selv om undertegnede gerne havde set endnu flere deltagere, må deltagerantallet siges at være tilfredsstillende.

Det er glædeligt at konstatere, at A-rækken er øget betydeligt i forhold til tidligere år. Årsagen hertil skal findes i, at mange B-spillere har taget springet og kastet sig ud i de større udfordringer i A-rækken. Der var ingen "lette" kampe, og mange "gamle" A-spillere måtte lide den tort at tabe til en "ung løve".

Efter mange og spændende kampe mødtes Gert Jørgensen og Rolf Olsen i kampen om klubmester­skabet. Her viste det sig, at Rolf (th) var den stærkeste og derfor blev en fortjent klubmester for året 2018.

 

 

 

 

 

I B-rækken havde der kun tilmeldt sig 7 spillere, mange var jo også rykket op i A-rækken. Der blev spillet alle mod alle, og Aage Nielsen (tv) vandt turneringen uden at tabe en kamp. Det må siges at være suverænt. Aage har herved vundet retten til at rykke op i A-rækken. Frank Kobberø blev en lige så fortjent nr. 2.

  

 

 

 

I C-rækken blev der også spillet mange gode og lige kampe, og det magede sig således, at Roger Knudsen (tv) spillede finale mod Bruno Nielsen (th). Her trak Roger det længste strå og blev vinder af C-rækken. Samtidig har han vundet retten til at rykke op i B-rækken.

 

 

 

 

 

D-rækken prægedes af "Gerts tøser", der bliver trænet af Gert og Esther om mandagen. Denne træning har bevirket, at kvaliteten af bordtennisspillet og dermed kampene har nået et betydeligt niveau. Der var desværre kun tilmeldt 8 spillere. De spillede alle mod alle, og her vandt Sanne Berg (tv) suverænt uden at tabe en kamp. Nina Andersen blev nummer to (selvom det af en fejl er Lis Ahlfors, vi ser på billedet ;-). Sanne har herved vundet retten til at spille i C-rækken.

 

 

Turneringen var tilrettelagt og administreret af Flemming Larsen. Det er også ham, der har knipset billederne.

Tommy Jensen

 

Udskriv Email

Den Danske Sangskat - vores skat. Årets fest i Senior 60+

Årets fest for 60+  ----Den danske sangskat – vores skat (62 deltagere – desværre havde vi fået  3 afbud i sidste øjeblik)

Temaet var i år ”Den danske sangskat – vores skat”, som er en metafor over den omtumlede periode fra tiden før H. C. Andersen, gennem vores egen tid fra barn til voksen krydret med revy, pigtråd, Giro 413, Pigekoret, Melodi Grandprix, Kim Larsen, Rasmus Seebach m.fl. Der er ikke meget ungdomsoprør i dette tema for os fra ”68-generationen”. Men en fredelig tid med kultur i lange baner og Dronningens Nytårstaler og en tid helt uden Facebook og andre sociale medier. Dengang der var posthuse, små mejerier med rigtige mælkedrenge (som bragte mælken ud), togene kørte til tiden, og der var lukkelove, så man ku’ holde fri, når man havde fri.

Gæsterne blev lukket ind præcis klokken 18 og Ole Dons havde sammensat lidt Giro 413 musik til at lægge en hyggelig klangbund under den forventningsfulde forsamling af bordtennisspillere og deres ledsagere. Vi fik så vores velkomstdrink af vores 2 søde værtinder Anne og Kirsten. Efter velkomst og et par praktiske bemærkninger købte vi drikkevarer i baren (og det funkede helt perfekt med Pierre som kyndig bartender) så vi var klar til at gå til bords som planlagt.

Forretten, som var røget laks med røræg og asparges var glimrende (men brødet under helt umuligt at håndtere med kniv og gaffel), og det var mad og service i det hele taget fra centrets restauratør. Efter forretten sang vi vores bordtennis-sang på melodien Finicoli Finicula med de 2 tenorer Uffe og Knud som forsangere. Og denne gang var vores heste blevet til bryggerheste (fra Flemmings stutteri). Og det er nemt at ombygge rensdyr til bryggerheste – de skal bare have en bajer ligesom Helmuths Ølhund. Og så var der klar til Knud og Helle og deres 50-års jubilæumshyldest til Jørn Hjortings ”De ringer – vi spiller”. Helle var den heldige som kom helt igennem til Knud, og de havde en meget morsom og autentisk husmodersamtale om livets små begivenheder. Da deres telefonflirt var forbi ønskede Helle at høre John Mogensens ”Der er noget galt i Danmark”, og det kunne vi heldigvis levere med en helt ny stjerne på stjernehimlen: Roar på guitar og os andre som fællessang.

Da vi havde spist hovedretten, som var flæskesteg med svær, kartofler med gammeldags rødkål og agurkesalat, fik vi omdelt Tommys nye sang til lejligheden. For at skræve over hele den danske sangskat havde Tommy produceret 8 vers på 7 af vores elskede melodier (bl.a. Carl Nielsen, Benny Andersen og Jeppe Aakjær). Uffe var forsanger, og det var han god til at klare, selv om det er svært at få os til at skifte melodi hele tiden. Og så var det jo fint, at vi sang et par af versene to gange, for at sangene kunne finde nåde for Uffes øren som forsanger. Så kom Ole Hebsgaard på banen og spillede to Kim Larsen sange som fællessange – og findes der en bedre måde at huske vores nationalskjald på end ved at spille og synge ”Papirklip” og ”Joanna” for fuld udblæsning.

Alle som bidrager til underholdningen får jo i øvrigt som altid en lille én, når de er færdige med deres underholdningsindslag – og i år var det kirsebærvin (Kijafa), som er en dansk specialitet, som det nok er nogle år siden vi drak os fulde i.

Flemming uddelte pokalen som årets 60+ 2018 til Tommy som altid er parat til at hjælpe med praktiske gøremål, når vi afholder turneringer og lignende. Hertil får Tommy prisen som årets 60+’er på grund af en stor indsats gennem flere år som en værdsat ressource omkring planlægning og afvikling af 60+ turneringer i DGI-regi. Derudover har Tommy ydet en heroisk indsats som sangskriver til vores årlige fester – dvs. skrevet flotte sange med indhold skræddersyet til vores efterhånden syv temafester – og senest sangen til aftenens fest.

Som optakt til desserten spillede Roar den elskede sang af Benny Andersen ”Om lidt er kaffen klar”, og vi sang med. Og så var dessert og kaffe klar – syltede frugter (pærer og ferskner) med råcreme. Det var peppet en smule op. Og så kom aftenens helt store overraskelse. Danmarks Radios pigekor kom på besøg og sang ”Nu Falmer Skoven Trindt Om Land”, som N.F.S. Grundtvig har lavet tekst til. Og koret var sørme 5 af vores egne dejlige tøser, og på grund af forfald fra pigekorets unge dirigent Phillip Faber måtte Lise træde til, og det gjorde hun på charmerende vis klædt i guld fra top til tå. Der var brune efterårsblade på gulvet og Marianne Lambert sang 1. solo. Pigerne blev bedt om at blive lidt til kirsebærvin og hyldest, og så gled det helt umærkeligt over i uddelingen af Josephine Baker prisen, som nu er uddelt som påklædningspris 7 gange. Og i år var der ingen tvivl – Lise skulle have den store hæder med diplom og banan, som i år var af plastik med lynlås med en skoleagurk inden i. Der var jo ikke mange rigtige bananer (kun "hårde bananer"), mens vi gik i skole i 50’erne, hvor vi spiste skoleagurker og drak Rich-kaffe. Bananskørtet som Kirsten havde på var udskiftet med en række skoleagurker på snor.

Og så sluttede middagsunderholdningen af med en hilsen til Færøerne, hvor Ulf kunne præsentere Færøernes nationalinstrument ”Et vædderhorn”. Han havde to røde tryllekufferter med - den ene fyldt med vædderhorn og den anden fyldt med ting, som kunne rasle og lave musik. Næsten alle mænd fik et vædderhorn og resten af selskabet noget som kunne rasle. Og så spillede vi sammen ”Der er et yndigt land” og ”When the Saints go marching in” Og det lød forbavsende godt, så Ulf må have været en fremragende musikpædagog, da han lærte små færøske børn at spille på vædderhorn, fordi deres forældre ikke havde råd til rigtige messingblæsere.

Og så var vi nået til aftenens højdepunkt. ”Mælkedrengene D&D” ankommer og indtager lokalet. Og vi fik danset, som vi plejer til deres vidunderlige musik fra gamle dage fra 60'erne og 70'erne, og hvor der denne gang var en masse sange fra den danske sangskat især Kim Larsen. Ja de kan nærmest spille alt og har i flere år været vores helt uundværlige festband. I år savnede vi dog Krølle som det tredje hjul i bandet, hvor han plejer at spille en mesterlig bas til nogle af numrene. Flemmings Brønshøj-juletræ som var udsmykket til hæder for Kim Larsen med alle hans platinplader på grenene, blev rullet frem og beundret. Og så var klokken blevet 24 og drengene takkede af og de fik hver overrakt en antik klar mælkeflaske med twist og en rød rose som tak for den dejlige musik.

Tak til alle for jeres medvirken til en minderig fest. 
De bedste hilsener 
Kirsten og Torben

Udskriv Email

Julesjov med tøseholdet

Julesjov med tøseholdet mandag den 10. december 2018

20 herlige 60+ damer var i mandags samlet til afsluttende julesjov.
Vi spillede, som det fremgår af billederne, en del "skæve" kampe - lidt rundt om bordet og efterfulgt med mad og takketaler m.m.

Specielt er det en stor fornøjelse, at det er utrolig sjældent, at der kommer en ny spiller på besøg, uden at hun bliver hængende. Det betyder, at man er fantastik god til at tage imod nye piger.

Gert Jørgensen

Udskriv Email